torsdag 17 december 2009

Narvalar

Vi har samlats här idag för att diskutera narvalar. Narvalar är, som ni förstås redan vet, däggdjur som simmar i havet. Det händer ibland att de orsakar något av ett bekymmer för grannar och andra förbipasserande, genom att helt enkelt vara så outsägligt awesome.

Visst är det ett underbart ord - nar-valar. Narvalar simmar som sagt omkring i havet, och använder sig av sin inte helt ringa storlek för att åstadkomma detta. De använder även sin likaledes inte helt ringa vithet för att skrämma sina naturliga fiender. Det är väl belagt att de - utan vidare, må tilläggas - klår en isbjörn om det skulle uppstå en kontrovers.

Om vi ska ge dem en beskrivning som gör dem rättvisa så är det enda vi kan säga om dem att de utgör havslivets motsvarighet till enhörningar - stora, ståtliga, magnifika och unika. Ty, de har ett horn som påminner väldigt mycket om en enhörnings dito, vilket används för att tillrättalägga eventuella malplacerade ändalykter. Men inte bara det - dessa ädla djur spelar även med påtaglig bravur rollen som havens jediriddare, och många av våra ärrade sjöveteraner kan vittna om hur de blivit räddade av dem från Cthulhus grepp.

Mmm, narvalar, Kom igen, allihopa, säg det med mig. nar-valar. Nar-valar. Allt gott om dem till trots, så vill vi varna er ifall ni skulle råka stöta på dem - låt dem under inga som helst omständigheter vidröra era, well, ni vet.

En sak som nyligen framkommit kring narvalarnas hornm, btw, är att narvalarna uppfann shish-kebaben. Det är svårt att tänka sig att denna har uppfunnits, så här efteråt, men med de hornen är det lätt att tänka sig hur det skulle kunna gå till. De är ju narvalar, trots allt. -

=

Det ni just läste var det första inlägget i kategorin Förtalande förtalning, vilket är precis vad det låter som - en låttext som gjorts om från låt till tal (i betydelsen stå inför en publik och hålla ett). En förtalning, med andra ord. Eller, tja, med en övervägande del samma ord, i all ärlighet, även om vissa förändringar gentemot texten ibland måste göras för att få det hela att gå ihop.

För ni vet - narvalar, narvalar, de är narvalar...

4 kommentarer:

 1. JAG VET INTE VAD SHISH-KEBAB ÄR!

  I övrigt, I like.

  SvaraRadera
 2. Ibland sjunger jag på den låten
  och folk bah "WTG?"

  SvaraRadera
 3. mmm. Narwhals, narwhals... <3

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera